Integritetspolicy 2018-05-23T14:18:45+00:00

Integritetspolicy 
Denna integritetspolicy beskriver hur vi på Naturlig Deo / Nordic Eco Care AB samlar in, använder och skyddar dina personuppgifter.
Vår webbplatsadress är: https://naturligdeo.se.

1. Ändamål för insamling av personuppgifter
För att kunna erbjuda dig våra tjänster/produkter behöver vi behandla vissa personuppgifter/data om dig eller ditt besök på vår webbplats.
Vi samlar bara in personuppgifter för ändamål som har stöd i gällande dataskyddsförordning. Ändamålen är till exempel:

  • ingå ett avtal med oss/bli kund
  • köp av produkt/tjänst
  • hantering av kundserviceärenden
  • orderhantering

2. Personuppgifter
Vi behandlar alltid personuppgifter med stor respekt för den personliga integriteten. Nedan kan du läsa vilka personuppgifter som samlas in samt syftet med insamlingen av respektive personuppgift.

* Namn & adressuppgifter: Används vid orderhantering och betalning. 
* Ev avvikande leveransadress: Används vis orderhantering och frakt.
* E-postadress: Används vid eventuell kontakt eller för att skicka eventuell påminnelsefaktura. 
* Telefonnummer: Används i vissa fall till kontakt samt sms-avisering för uthämtning av paket hos ombud.

Vid beställning godkänner du att vi använder och lagrar dina uppgifter i våra system. Dessa kommer endast att användas för att ge dig bästa möjliga service i form av ex. meddela orderstatus, länk för att spåra paketet, samt andra order- och serviceärenden.

3. Tillgång till personuppgifter
3.1 Endast de som behöver tillgång till personuppgifterna för att utföra överenskommen tjänst har behörighet att komma åt och hantera dessa.

3.2 Vi använder oss av vissa tjänsteleverantörer (personuppgiftsbiträden) i vår verksamhet som viss information delas med:
För att skicka varorna delas viss information med fraktbolaget.
Vid fakturering används Swedbanks faktureringsprogram.
Information från webbplatsen lagras i datacenter inom Sverige. Av tekniska skäl kan våra underleverantörer behöva flytta information till länder utanför EU. Om detta sker så används lämpliga skyddsåtgärder och standardiserade dataskyddsbestämmelser som godkänts av EU-kommissionen.

4. Kommentarer
När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/.

5. Inbäddat innehåll från andra webbplatser
Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

6. Hur länge vi behåller era uppgifter
6.1
Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

6.2 För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst, men man kan inte ändra sitt användarnamn. Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

6.3 Kundmejl lagras bara så länge de behövs och max i 3 år, därefter kommer de raderas.

5. Dina rättigheter
Du som är kund eller registrerad hos oss av någon anledning, har flera rättigheter du bör känna till.
* Rätt till information: Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss.
* Rätt till rättelse: Vi vill säkerställa att din information är uppdaterad och korrekt. Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.
* Rätt till radering: Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.
* Klagomål: Du har rätt att lämna klagomål om du anser att vi inte behandlar dina personuppgifter i enighet med gällande lagstiftning.

Om du vill använda någon av dina rättigheter så kontaktar du oss via e-post som finns längst ned i denna policy.

6. Säkerhet
Intrång gällande personuppgifter anmäls i relevanta fall (om risk för den enskildas rättigheter och friheter föreligger) till Datainspektionen inom 72 timmar. Vi anmäler även till den som förlorat sin information enligt de regler som dataskyddslagen föreskriver. Dataintrång anmäls dessutom till polisen.

7. Ändringar
Vi kan komma att uppdatera denna policy. Vår aktuella integritetspolicy finns alltid tillgänglig på denna webbsida. Du kan alltid kontakta oss om du vill ha tillgång till tidigare versioner.

8.Kontakt
Om du har några frågor angående denna policy eller hur vi använder din information, eller dina rättigheter så kan du kontakta oss på följande adress:

Nordic Eco Care AB
Sörbyvägen 1
935 32 Norsjö

Tel. 070-2261833
Org. nr: 559036-2991

Frågor rörande personuppgiftsbehandling, begäran om registerutdrag, rättelse och begränsning av uppgifter, eller för att raderas ur våra system: mejla info@naturligdeo.se