Publicerad den Lämna en kommentar

Bästa Deodorant 2022 – Naturlig Deo Grapefrukt

Tjohoo! Naturlig Deo Grapefrukt utsågs till Bästa Deodorant 2022 i Nordic Natural Beauty Awards 🏆
Vår deo testades i flera månader av 50 stycken jurymedlemmar från våra nordiska grannländer Finland, Danmark, Norge & Island, som utsåg vår deodorant till den bästa i Norden. Det känns stort.
Vi är så glada, stolta och tacksamma.

Du kan läsa mer om vinnar-deodoranten och köpa den här:
https://naturligdeo.se/produkt/naturlig-deo-grapefrukt-basta-deodorant/

Nu är vårt varumärke Naturlig Deo trefaldigt utsedd till Bästa Deodorant. Svenskt pris år 2019 och nordiskt pris 2020 & 2022. Det känns så himla fint att ha utvecklat en deodorant som är så omtyckt.
/Sara & Robin

Publicerad den Lämna en kommentar

Vi VANN Bästa Deodorant 2020 i nordisk tävling

Alltså wow, vår Lavendeldeo vann Nordic Natural Beauty Awards som Bästa Deodorant 2020🏆!
Det är en tävling för naturliga skönhetsprodukter från våra fem nordiska länder Sverige, Finland, Danmark, Norge & Island.

Juryn består av 50 nordiska kvinnliga stjärnor inom musik, film, sport och mode🤩⁠. Deras hemsida: http://nordicnaturalbeautyawards.fi/
Hur häftigt som helst, vi är så glada! Och som alltid, utan er kunder hade detta inte varit möjligt, stort tack!

Några av motiveringarna från juryn:
-One of my favorites!
-This deodorant really works. And it smells amazing!
-I loved the lavender smell.
-Lovely scented deodorant that kept the sweat away for roughly a day.
-Great deodorant!
-A good scent! It kept my armpits fresh.
-Feeling close to the nature.
-Made me feel fresh.
-This product did work well and I like the fact that it was made for unisex use. The scent is also
good for that.
-I find organic deodorants not being as effective as non-organic ones. However this is one of my
faves I’ve tried so far.
-Best deodorant I’ve ever tried.
-Fantastic with a cool package.
-Surprisingly good, lovely smell and kept fresh all day.
-I love the scent and texture.

Naturlig Deo med en frisk och lugnande doft av lavendel. En ekologisk deodorant som är handgjord med norrländsk omtanke av få och noga utvalda ingredienser i Norsjö, Västerbotten. Deodoranten eliminerar svettlukt och absorberar fukt på ett effektivt och naturligt sätt med hjälp av bland annat kokosolja, bikarbonat och majsstärkelse. Denna deodorant är det naturliga valet som håller dig fräsch med hjälp av ett schysst innehåll. Ekologisk, vegansk och unisex. Finns att köpas här : https://naturligdeo.se/produkt/naturlig-deo-ekologisk-deodorant-lavendel/

Vi har gjort en liten kortfilm från den livesända prisutdelningen tillsammans med Saras reaktion när hennes Lavendeldeo utses till Bästa Deodorant 2020.

Publicerad den

Begränsad upplaga Naturlig Deo – Exclusive Limited Edition

Idag lanserar vi en exklusiv deodorant i begränsad upplaga från Naturlig Deo, framtagen i samarbete med glasblåseriet Persson & Persson!
Vinnardeodoranten Naturlig Deo Grapefrukt förpackad i återbrukad glasflaska omformad och designad i glashyttan Persson & Persson.
Glasburken kan pryda hemmet som ljuslykta eller annat när innehållet är slut. Naturlig Deo – Exclusive Limited Edition är ett samarbete
mellan två exklusiva svenska hantverk där varje burk är helt unik och numrerad för hand på undersidan.
Finns i 200 exemplar.

Klicka här för att komma till webshopen för att läsa mer eller inhandla ditt exemplar innan de tagit slut!

Publicerad den

Stor händelse april 2020

Hej hopp vad tiden rusar. Vi glömde informera här på bloggen om vår stora produktnyhet som lanserades i april 2020!
Så stor att den beräknas räcka 10 månader för en person vid daglig användning 🙂

Produktnyhet: Naturlig Deo i 200 ml Eco-Friendly Economy Pack! 
Ett bättre alternativ för både miljön och ekonomin.
Perfekt för familjen och storförbrukare av Naturlig Deo.
1 burk Eco-Friendly Economy Pack motsvarar ca 3,33 fullstora 60ml burkar och ger er självklart ett billigare milliliterpris jämfört med de mindre storlekarna.
Använd deokrämen direkt ur glasburken eller skopa över den till mindre burkar. 
Pris 479 kr
Finns i vår webshop https://naturligdeo.se/  
och hos några av våra återförsäljare. 

Så nu är hela vår deo familj såhär stor 😀

Publicerad den

Tvål eller handsprit mot coronaviruset, vad är bättre?

Hårdtvål, flytande tvål eller handsprit mot coronaviruset COVID-19? Här reder vi ut vad som fungerar bäst för att minska risken att bli smittad!

SVT gjorde ett reportage med två virusexperter där resultatet blev att handsprit och tvål fungerar lika bra på covid-19. Ett glädjande resultat för alla med torra händer!
Vill du veta varför kan du kolla in denna lilla filmsnutt nedan på 2 minuter för att få klarhet i hur viruset är uppbyggt och varför tvål och handsprit fungerar lika bra enligt experterna.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/tval-eller-handsprit

Flytande tvål eller fast tvål, vad är bättre?
Det är lätt att tro att flytande tvål är mer hygieniskt än en hård tvål, speciellt om tvålen används av många. Men nej, bakterier och virus kan inte leva eller föras över via fast tvål, snarare tvärtom eftersom äkta hårdtvål effektivt dödar virus!
(Källa: The science of soap av Pall Thordarson 2020-03-12). Här kan du grotta ned dig mer om detta påstående https://www.nytimes.com/2020/03/13/health/soap-coronavirus-handwashing-germs.html

Testat hård ekotvål?
I vår familj används ekologisk hårdtvål, som tvättar rent, utan att torka ut huden eftersom en fast hantverkstillverkad tvål har kvar sitt återfuktande glycerin, samt att den även återfettar huden eftersom den är överfettad (=innehåller mer oljor än vad som förbrukats i förtvålningsprocessen). Men ja, det finns sämre och bättre hårdtvålar. Vi vill ju inte ha den äckliga och spruckna tvålen som kan samla smuts och bakterier i sprickorna! Så det är stor skillnad på en hantverkstillverkad kallrörd tvål och en industriellt framställd. En fast tvål är väldigt och har minimal miljöpåverkan i jämförelse med flytande tvål. I dessa tider rekommenderas de extra feta tvålarna Lavendel, Ringblomma & Citrus eller Shea & Avokado som finns i vår webbutik https://naturligdeo.se/produkt-kategori/tvalar-och-tillbehor/tval/

Föredrar du flytande tvål?
Vi har jagat med ljus och lykta och vill påstå att vi nu säljer de flytande tvålarna med bäst innehållsförteckning. Innehåller milda tensider framställda från kokos och majs. De är PH balanserade med mjölksyra till pH 6, samma som huden.
Tillverkade av örtpedagogen Mia i Värmland. https://naturligdeo.se/produkt-kategori/tvalar-och-tillbehor/tval/

Ta hand om varandra!

Publicerad den

Kampanj Naturlig Deo- Köp 2 stora få 1 liten

Kampanj Naturlig Deo!
När du handlar två 60ml Naturlig Deo, får du en 15ml Naturlig Deo gratis med på köpet (värde 85kr).
Den lilla burken är perfekt storlek för necessären och räcker ca 2 veckor vid daglig användning.
Kampanjen gäller alla varianter till 31 mars 2020 och finns även hos medverkande återförsäljare.


Du hittar kampanjen här på vår hemsida https://naturligdeo.se/
Här kan du hitta din närmsta återförsäljare av Naturlig Deo https://naturligdeo.se/aterforsaljare/

Ta hand om varandra och kom ihåg att stötta de verksamheter du vill ska finnas kvar

Publicerad den

Inspirationstips – hållbara julklappar!

 • Kunskap/ färdigheter tex kurser i något.
 • Upplevelse, ex bio eller konsert.
 • Något unikt från secondhandbutik.
 • Egengjorda presentkort, något du bakat eller pysslat ihop.
 • Miljövänlig förbrukningsprodukt (deo eller något annat från vår hemsida?)
 • Om något specifikt ska inhandlas; kolla om produkten finns i miljövänligare motsvarighet t.ex. ekologisk, lokalproducerad eller producerad av ett företag som arbetar med hållbarhet?
 • Något som sparar miljön i det långa loppet ex vegokokbok, vattenflaska i stål, bivaxdukar som ersätter bl.a. plastfolie, eller cykelvagn till ’veckohandlingen’.
 • Julgåva till organisation som arbetar för en bättre värld. Ofta kan gåvobevis som du kan ge bort skrivas ut direkt från hemsidan, eller skickas direkt till den som ska få den.

Ta hand om varandra och kom ihåg att vi inte blir lyckligare av saker i överföld. Så tänk gärna på vår planet och medmänniskor i din julklappshandel

Publicerad den

Vad händer på Black Friday?

Black Friday idag, medan vissa haft Black Week hela veckan och snart väntas Cyber Monday. Vår konsumtion ökar, men samtidigt ökar också medvetenheten kring vad våra konsumtionsvanor bidrar till.

Så vad händer hos oss på Black Friday?
Vi behandlar den som vilken dag som helst. Just för att vi bryr oss om er och vår planet, mycket mer än vad vi bryr oss om att öka vår försäljning. Också håller vi tummarna för att det INTE blir nytt försäljningsrekord på Black Friday i år igen (6,7 miljarder förra året!).
PS. Vi har full förståelse för att allas ekonomi ser olika ut och förstår de som länge planerat ett särskilt köp och slår till på Black Friday för att det inte drabbar ekonomin lika mycket!

Missförstå oss inte, vi verkligen ääälskar varje gång någon köper vår deo! Det ger oss möjlighet att få leverera våra deodoranter till hela Sverige och det har vi er att tacka för. Vi alla vinner ju på att miljövänligare produkter ersätter andra!

Men det är väl bättre att folk köper produkter som är bättre för miljön, så varför inte ha REA på era produkter?
* Ja, absolut! Men jordens resurser är ändliga, så även om alla världens varor vore miljövänliga, skulle det inte räcka. Vi behöver konsumera mindre oavsett. Därför vill vi inte uppmana till konsumtion en dag som denna.

Delar här nedan en video från vår YouTube kanal som vi gjorde i början av veckan i hopp om en mer eftertänksam konsumtion.

Visste ni detta?

 • Förra året konsumerade vi svenskar för 6,7 miljarder på Black Friday. 
 • Om alla konsumerade som Sveriges invånare skulle det behövas 4 jordklot per år för att få jordens resurser att räcka till. (Globalt lever människan som att vi hade resurser från 1,7 jordklot.
 • En Köpfri Dag – motparten till Black Friday som i år infaller samma dag kan du läsa om här.
 • White Monday – infaller 25e nov och uppmanar till cirkulär konsumtion som bland annat innebär att reparera, hyra, låna, dela med sig m.m. Här kan du läsa mer om du vill. 

Publicerad den Lämna en kommentar

Min 3 bästa deo tips i sommarvärmen!

Oj, vilken värme vi haft! Tänkte därför passa på att komma med mina 3 bästa deo tips i sommarvärmen.

1. Förvaring i kylskåpet!
Många beställer flera deodoranter på en gång, och det är ju toppenbra för då sparar vi på miljön genom att minska på antalet frakter, och ni får även fraktfritt när ni beställer för över 500kr i webshopen. I denna värme, och annars också, kan man med fördel förvara de Naturlig Deo burkar man inte använder i kylskåpet för att förlänga hållbarheten och hindra att de blir lösa i konsistensen av värmen. 

2. Hur du testar vilken deo som är bäst!
Sommaren är en utmärkt tid för att se vilken deo som fungerar bäst för just dig!
Gör såhär: Ta två deodoranter, och smörj in en i vardera armhåla. Lukta dig sedan med jämna mellanrum i armhålorna för att se vilken som håller svettlukten borta längst.

3. Inte bara deodorant för fötter!
Vår Foot Deo Cream är inte bara populär för fötter utan kan även användas i armhålorna för de som älskar doften av citrus och patchouli. Själv använder jag den när svettlukten är extra intensiv under min menstruation! Patchouli är nämligen den minst flyktiga eteriska oljan så doften stannar kvar lite längre. 

Naturlig Deo Ekologisk Foot Deo Cream Naturbild
Naturlig Deo Ekologisk Foot Deo Cream

Publicerad den Lämna en kommentar

Vi VANN ”Bästa deodorant 2019”


Naturlig Deo Grapefrukt
blev korad till den
Bästa Deodoranten!
Magiskt!

Vår Grapefrukt- deodorant vann kategorin Bästa Deodorant 2019 i Organic Beauty Awards. Helt otroligt, jag grät glädjetårar på scenen. Så otroligt fint det kändes att få denna utmärkelse för en produkt man byggt upp från scratch.

Vinnare Bästa Deodorant 2019
Vinnare Bästa Deodorant 2019
Naturlig Deo Grapefrukt 60 ml - Bästa Deodorant 2019

Juryns motivering till Bästa Deodoranten: 
Denna produkt är handgjord med omsorg för både människa, djur och natur. På ett krämigt och fräscht sätt eliminerar den svett och lukt utan att täppa till. Den vårdar, mjukgör och dödar effektivt bakterier och passar alla med sin friska och behagliga doft.

Vill du läsa mer om de vinnande produkterna i alla 16 kategorier kan ni göra det här:
https://www.naturligtsnygg.se/oba/triss-i-vinster-for-esse-i-organic-beauty-awards-2019/  

Här kan du läsa mer om hur Sveriges viktigaste skönhetstävling går till https://www.organicbeautyawards.se/sv-SE