FAQ – Vanliga frågor och svar om Naturlig Deo

Eftersom Naturlig Deo är helt olik de kommersiella deodoranterna som säljs i butik, tycker jag absolut att du ska testa den. Jag (Sara) som är produktutvecklare är själv känslig och har försökt göra en mild och effektiv produkt som ska passa de flesta. Om du är känslig rekommenderar jag att du börjar testa den doftfria deodoranten eller deodoranten med kokosdoft eftersom de inte innehåller någon eterisk olja.
Vid daglig applicering av en ärtstor klick i armhålan räcker den stora (60 ml) burken Naturlig Deo minst i 3 månader, men  för vissa räcker den betydligt längre än så.
Den lilla burken (15ml) räcker oftast minst 3 veckor vid daglig användning. Hur länge den räcker beror på hur stor mängd man applicerar och hur ofta. Prova dig fram vad som passar just dig.
Deodoranterna innehåller en stor del kokosolja. Till skillnad mot annat fett härsknar inte kokosolja så lätt. Det är ett mättat fett, men består av korta- och medellånga fettsyror istället för långa fettsyror. Kokosolja är så stabil att den kan lämnas vid rumstemperatur en mycket lång tid utan att härskna.
Naturlig Deo innehåller även lite jojobaolja. Jojobaolja är egentligen ett sorts flytande vax, vilket gör att oljan är mycket stabilt.
De klassiska gula fläckarna som man ofta får av aluminiumföreningar i vanliga deodoranter, slipper man med Naturlig Deo. Får du vita märken på kläderna tas de enkelt bort genom att gnugga lite med fuktad handduk eller liknande. Vanligtvis blir det inte fettfläckar av Naturlig Deo. Men för att undvika fettfläckar på kläderna:
Låt deodoranten torka in innan du klär på dig (tar bara några sekunder).
Ta ej mer Naturlig Deo än din hud kan absorbera.
Se till att dina armhålor är torra innan du smörjer in Naturlig Deo eftersom deodoranten tillsammans med vatten gör fläckar mer troligt.
Känner du dig osäker kan du även undvika syntetiska material och tight åtsittande kläder medan du vänjer dig vid Naturlig Deo.
Ja, samtliga Naturlig Deo är veganska. Produkterna innehåller bara vegetabiliska ingredienser. Vaxet som används som konsistensgivare är ett veganskt vax; karnaubavax. Självklart har inga tester på djur utförts.
Vi har provat ha Naturlig Deo i både aluminiumdosor och plastburkar, men nu säljer vi deodoranten i glasburk och det känns så rätt! Vi värnar om både människa och miljö och därför känns glas som det självklara valet fös oss. När deodoranten är slut hoppas vi att ni hittar något annat användningsområde för burken eller sorterar den i återvinningen.
En stor del av Naturlig Deo består av kokosolja. Kokosoljan förändras i konsistens beroende på temperatur, men sommaren 2016 tillsattes ekologiskt karnaubavax som gör att den blir mer värmestabil samt hindrar majsstärkelsen och bikarbonaten att sjunka till botten om den står varmt och blir lös i konsistensen. Så även om Naturlig Deo ändrar lite konsistens beroende på temperatur så kan den användas som vanligt. När temperaturen sjunker blir den hårdare. 
Ta en liten klick deodorant cream på rena fingrar (eller spatel) och smörj in armhålan. 
Vänta tills den torkat innan du klär dig, Naturlig Deo absorberas snabbt.
Användning rekommenderas inte direkt efter rakning när huden är skadad. Men det går utmärkt att ex raka sig på kvällen och applicera deodoranten på morgonen, eftersom Naturlig Deo även tar bort befintlig svettlukt.
Förstår denna oro så jag hoppas att detta svar hjälper. Om du har använt konventionell deodorant, har dina svettkörtlar troligen varit tilltäppta av aluminiumföreningar. Vissa personer kan ibland till en början uppleva att de svettas extra mycket eller att svetten luktar väldigt illa, medan andra inte märker någon skillnad. Dock kan det vara bra att känna till att Naturlig Deo även tar bort befintlig svettlukt, så det räcker alltså med att smörja deodoranten lite oftare under en tid om det skulle behövas. Så letar du efter en aluminiumfri ekologisk och naturlig deodorant så kommer Naturlig Deo att göra bytet enklare för dig