Publicerad Lämna en kommentar

Innehåll Naturlig Deo

Vad innehåller Naturlig Deo?  Just innehållet var otroligt viktigt för mig, Sara, när jag själv försökte hitta rätt i deo-djungeln. Det räckte inte med fina ekomärkningar och marknadsföring kring att deodoranterna var aluminiumfria. Jag krävde mer, jag ville förstå vad jag smörjde på min kropp!
De första månaderna var inte roliga, hittade ingenting som kunde hålla min svettlukt borta och frestades att gå tillbaka till mitt DOVE deostick. Men istället började jag söka massa information på nätet och till min förvåning insåg jag att det fanns folk som tillverkade sin egen deo hemma. Så där och då började jag experimentera hemma i köket. Otroligt många burkar senare hade jag hittat en kombination jag var nöjd med.
Jag själv är känslig och mängden bikarbonat var det svåra,
att få till en effektiv deodorant som tåls av de flesta. Men tillslut var jag nöjd. Där började min och Naturlig Deo´s resa, men det är ett kapitel för sig 🙂

För att alla ska kunna känna sig trygga med innehållet är INCI-förteckningen på burkarna översatta till svenska också.
Naturlig Deo finns i två olika storlekar och två olika dofter, kokos och grapefrukt. Det som skiljer dessa åt är att den med doft av kokos tillverkas på kallpressad kokosolja och den med grapefrukt-doft tillverkas på doftfri kokosolja och får sin doft från den eteriska oljan.

Endast svenska leverantörer!

Ingredienser:
Cocos Nucifera Oil, Ekologisk kokosolja (mjukgörande och antibakteriell)
● Zea Mays Starch, 
Ekologisk majsstärkelse (fuktabsorberande)
● Sodium bicarbonate, 
Bikarbonat (eliminerar svettlukt, aluminiumfritt, livsmedelsklassat och finkornigt)
Simmondsia Chinensis Seed Oil, Ekologisk jojobaolja (vårdande och mjukgörande) 
● Copernicia cerifera cera, 
Ekologiskt karnaubavax (skyddande och konsistensgivare)
● Citrus Grandis Peel Oil, 
Ekologisk eterisk grapefruktolja (bergaptenfri och antiseptiskt naturligt doftämne i deodoranten med doft av grapefrukt). Limonene finns naturligt i den eteriska grapefruktoljan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.